Antwerpen-Centraal: Verdacht pakket was loos alarm, station wordt vrijgegeven

Het stationsgebouw van Antwerpen-Centraal is vrijdag om iets voor 11 uur opnieuw vrijgegeven, nu het verdacht pakket dat er werd aangetroffen loos alarm is gebleken. Dat meldt de lokale politie.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het pakket in kwestie bestond uit twee koffers die waren achtergelaten aan de kant van het Mediaplein. De manier waarop dat was gebeurd, leidde de politie ertoe geen enkel risico te nemen en het hele gebouw te ontruimen. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse voor een analyse.

«Ondanks de verdachte omstandigheden waarin de valiezen achtergelaten zijn, was het vals alarm», stelt de politie op X, het voormalige Twitter. «De perimeter wordt opgeheven. Het station kan worden vrijgegeven.»

Treinverkeer hervat

Spoornetbeheerder Infrabel bevestigt dat het treinverkeer kan hervatten en de eerste treinen weer richting Antwerpen-Centraal worden gestuurd. «Natuurlijk zullen alle omleidingen en afschaffingen nog tot aanzienlijke gevolgvertraging leiden», zegt Thomas Baeken van Infrabel. «We gaan er samen met NMBS alles aan doen om tegen de avondspits alle treinen weer op hun plaats te krijgen en op het voorziene tijdstip te laten rijden.»

Ook premetrostation Diamant is weer vrijgegeven. Het tramverkeer kan er weer langs, maar ook De Lijn benadrukt dat reizigers rekening zullen moeten houden met de nodige gevolgvertragingen omdat heel wat trams intussen naar andere delen van het tramnet zijn afgeleid.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be