Berlusconi heeft leukemie

Bij de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi is leukemie vastgesteld. Dat schrijft Corriere della Sera, en een bron dicht bij de Forza Italia-voorzitter bevestigt het nieuws aan persbureau Reuters. Partijgenoot en minister van Buitenlandse Zaken Antonio Tajani zegt donderdagochtend op de Italiaanse tv dat Berlusconi’s toestand stabiel is.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

De 86-jarige controversiële politicus en zakenman ligt sinds woensdag in de San Raffaele-kliniek in Milaan, op de afdeling intensieve zorgen omwille van hartproblemen. Daarnaast werden ook ademhalingsproblemen gemeld.

Verzwakte gezondheid

De voorbije jaren kende Berlusconi regelmatig gezondheidsproblemen. Vorige week nog moest hij enkele dagen in het ziekenhuis blijven. Volgens de krant onderging hij toen tests om zijn beenmerg te controleren. De longontsteking waarmee hij nu kampt is mogelijk een gevolg van zijn door de leukemie verzwakte gezondheid.

Tajani, die ondervoorzitter is van Forza Italia, zegt donderdag dat hij eerder op de dag Berlusconi aan de telefoon heeft gesproken. Hij had naar verluidt een «rustige nacht». «We hopen dat Silvio snel terugkeert, hij geeft nooit op. We blijven optimistisch.»

Stabiel

Woensdag kreeg Berlusconi in het ziekenhuis bezoek van zijn kinderen, zijn vriendin en zijn broer Paolo. Die laatste zei bij het verlaten van het ziekenhuis al dat de toestand stabiel was. «Hij is een rots.»

Van Berlusconi’s familie kwam er tot dusver geen officiële verklaring over zijn gezondheidstoestand.