Britse krant lost eerste beelden van losbandig lockdownfeestje van Conservatieve Partij: «Zolang we de beelden maar niet uitzenden» (video)

In Groot-Brittannië is een video opgedoken van leden van de Conservatieve Partij tijdens een kerstfeest in 2020, in volle lockdownperiode. De video die door de krant The Mirror werd gepubliceerd toont beelden van drinkende en dansende mensen op een feestje in Londen in december van het coronajaar 2020.

door
Belga/redactie online
Leestijd 1 min.

Er zouden minstens 24 mensen aanwezig zijn geweest op het feest in het Londense hoofdkantoor van de Conservatieve Partij - de Tories - op een moment dat sociale bijeenkomsten binnenshuis verboden waren door coronamaatregelen.

Op de beelden zijn Britse parlementsleden al dansend te zien in volle coronaperiode. «Zolang we maar niet streamen dat we de regels aan het verbreken zijn», klinkt het bij een feestend parlementslid.

Eerder al doken foto’s op van het feestje, maar nu dus ook een video. De beelden zijn slecht nieuws voor de Conservatieve Partij, die in het verleden al herhaaldelijk onder vuur kwam door berichten over lockdownfeestjes.

Boris Johnson

Donderdag nog schreef de onderzoekscommissie van het partygate-schandaal in een rapport dat de voormalig Brits premier Boris Johnson «opzettelijk onoprecht» was over zijn borrels tijdens de coronacrisis. De commissie onderzocht of Johnson tegen het Britse parlement had gelogen over de feestjes in zijn ambtswoning, die ingingen tegen de toenmalige coronamaatregelen. Volgens het rapport heeft hij zich daar meermaals schuldig aan gemaakt.