Brussels Gewest krijgt 2de prijs Europese hoofdsteden voor inclusie en diversiteit 2023

Het Brussels Gewest heeft donderdag van de Europese Commissie de tweede plaats in de prijs voor «Europese hoofdsteden voor inclusie en diversiteit 2023» ontvangen. Dat meldt staatssecretaris voor Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

Deze prijs, waarnaar lokale overheden van de Europese Unie kunnen meedingen, beloont steden die concrete acties hebben ondernomen voor een meer rechtvaardige samenleving door diversiteit en inclusie te bevorderen op het gebied van gender, zogenaamde raciale of etnische afstamming, handicap, leeftijd, genderidentiteit of seksuele oriëntatie.

74 kandidaten

Ben Hamou ontving de tweede prijs in de categorie van steden met meer dan 50.000 inwoners uit handen van de commissaris voor Gelijkheid, Helena Dalli, tijdens een ceremonie die de EU-diversiteitsmaand 2023 officieel heeft geopend.

«Het feit dat Brussel deze prijs krijgt uit een totaal van 74 kandidaturen uit de hele Europese Unie, vormt een erkenning en geeft zichtbaarheid aan het uitzonderlijke werk dat we sinds 2019 hebben verricht. Voor het eerst benadert het Brussels Gewest gelijke kansen als een belangrijke en transversale bevoegdheid», reageert de staatssecretaris.

Mainstreaming

Het Brussels Gewest heeft gekozen voor de mainstreaming van gelijke kansen. Dit is een transversale, geïntegreerde en preventieve aanpak die geldt voor het gehele overheidsbeleid en die wil voorkomen dat ongelijkheden ontstaan of worden versterkt.