Eindelijk verkoeling? KMI waarschuwt voor onweer

Na twee weken van droogte en hoge temperaturen komt er vandaag eindelijk regen. Het KMI waarschuwt voor onweer in het westen van het land deze avond en nacht. Voor West-Vlaanderen geldt dan ook code geel.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zondag begint nog zonnig, maar vanaf het westen neemt de bewolking toe en trekken enkele buien over ons land.Het wordt wel opnieuw warm met maxima van 24 graden aan zee en in de Hoge Venen en tot 27 à 29 graden in Laag- en Midden-België. Dat meldt het KMI.

Onweer

Onweders vanuit Frankrijk bereiken zondagavond en -nacht vooral het westen van ons land. Hierbij kan er op een uur tijd 20 liter regen per vierkante meter vallen. Er kunnen ook rukwinden voorkomen.

Ook in het centrale deel van België kan het onweren, maar momenteel verwacht het KMI daar in vergelijking met het westen minder actieve buien.

Zondagavond en -nacht wordt het wisselend bewolkt en koelt het af tot 15 à 20 graden.

Nog geen zware afkoeling

Volgende week begint wisselend bewolkt, met in de loop van maandag kans op enkele buien. Het blijft warm bij maxima tussen 22 en 28 graden.

Dinsdag wordt het onstabieler met in de loop van de dag meer en intensere buien, die gepaard kunnen gaan met een flink onweer. Het kwik blijft nagenoeg ongewijzigd.

Woensdag wisselend bewolkt, met nog enkele buien.