Gezondheidstoestand van Berlusconi verbetert langzaam

De gezondheidstoestand van de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi, die sinds 5 april in een ziekenhuis ligt in Milaan, gaat er «langzaam» op vooruit, zo hebben zijn artsen vrijdag meegedeeld.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

«Het klinische beeld van Silvio Berlusconi lijkt langzaam maar geleidelijk te beteren. De zorg wordt voortgezet», zeiden de professoren Alberto Zangrillo en Fabio Ciceri in een mededeling die door het San Raffaeleziekenhuis werd verspreid, een prestigieuze instelling in de periferie van Milaan.

Leukemie

De 86-jarige mediamagnaat werd op 5 april met een longontsteking en chronische leukemie op de intensieve zorg opgenomen. Zondag kon hij deze afdeling verlaten. Hij krijgt elke dag bezoek van zijn kinderen en andere verwanten.

Berlusconi, die de jongste jaren meermaals in het ziekenhuis lag, was tussen 1994 en 2011 drie keer premier. Hij is nog steeds een van de rijkste mensen van Italië, met een fortuin dat door Forbes op 6,4 miljard euro wordt geschat. In september werd hij tot senator verkozen en zijn partij Forza Italia maakt deel uit van de coalitie onder leiding van Giorgia Meloni.