Grootmoeder doodgeschoten tiener in Frankrijk roept op tot kalmte (video)

De grootmoeder van de 17-jarige Nahel, de tiener die vorige week werd doodgeschoten bij een verkeerscontrole nabij Parijs roept op tot kalmte. Dat deed ze gisteren op de Franse televisiezender BFMTV.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De tiener werd dinsdag neergeschoten door een politieagent nadat hij doorreed bij een verkeerscontrole. Sindsdien zijn er al elke nacht zware rellen geweest in verschillende Franse steden.

«Aan de mensen die rel aan het schoppen zijn zeg ik: stop», sprak zijn grootmoeder Nadia zondag op BFMTV. «Dat ze de ruiten niet breken, de scholen en bussen niet beschadigen. Want het zijn de moeders die de bussen nemen, die buiten gaan.»

«Uiterst strenge sancties»

De Franse premier Elisabeth Borne heeft zondag de Franse burgemeesters verzekerd dat de regering «geen geweld ongestraft zal laten» en dat «uiterst strenge» sancties zullen worden toegepast. Borne zei een en ander naar aanleiding van de aanval met een brandende auto op de woning van de burgemeester van L’Hay-les-Roses, nabij Parijs, in de nacht van zaterdag op zondag.

«We zullen niets door de vingers zien. We staan aan de kant van burgemeesters», verklaarde Borne, die samen met minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin naar de stad afreisde om haar steun te betuigen aan burgemeester Vincent Jeanbrun.

Afgelopen nacht reed rond 1.30 uur een brandend voertuig het domein van de burgemeester op. Zijn vrouw brak een been toen ze vluchtte met hun twee kinderen van vijf en zeven jaar oud.

«We zijn allemaal erg geschokt» door deze «onaanvaardbare» aanval, zei Borne aan de pers na een bezoek aan het gemeentehuis en aan de lokalen van de gemeentepolitie. Tijdens de vergadering in het gemeentehuis zei de premier ook dat ze «aan het bekijken is hoe we steden kunnen steunen waarvan de voorzieningen zijn vernield». «We gaan jullie niet in de steek laten, we gaan de burgemeesters bijstaan», aldus nog Borne.

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be