Grootste sportpretpark van Europa opent in Hasselt

Hou je van sporten maar is één sport niet genoeg? Of tien? Of veertig? Wel, geen paniek want in Hasselt opent het grootste indoor sportcomplex van Europa waar je de keuze hebt uit vijftig verschillende sporten.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het complex heet Sparkx ener zullen330 mensen tegelijk kunnen sporten. «Elke bezoeker kan hier verschillende sporten proberen en misschien wel onontgonnen talenten ontdekken», zegt mede-oprichterMathieu Renier.

«Sparkx wil mensen laten proeven van klassiekers, eventueel met een twist, maar ook radicaal nieuwe sporttakken. Als mensen bij ons de smaak te pakken krijgen voor een bepaalde sport, hopen we dat ze daarna ook de weg vinden naar een sportclub in hun buurt om er die nieuwe passie verder te ontwikkelen.»

Inclusief

Sporters van alle niveaus komener aan hun trekken, ook mensen met een beperking. Zo is ongeveer een kwart van de belevingen toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

«Ik vind het belangrijk dat ook sporters met een beperking hier kunnen trainen of ontspannen», vertelt voormalig Iron man kampioen Marc Herremans.«Samen met voormalig paralympisch atlete Hannelore Vens adviseer ik Sparkx dan ook hoe ze de infrastructuur hierop kunnen afstemmen. Rolstoelgebruikers die curling spelen is bijvoorbeeld perfect mogelijk.»