Kampioen bij de lichtgewichten: hoe LG inzet op lichte laptops

De ontwikkeling van talloze nieuwe technologieën heeft ervoor gezorgd dat laptops steeds lichter worden. Vroeger was het gebruikelijk om laptops met een gewicht van meerdere kilogrammen onder de arm te dragen, maar tegenwoordig zijn er laptops beschikbaar die zelfs minder dan 1 kg wegen. Zeker indien je kiest voor een LG laptop kan je vandaag de dag echte lichtgewichten aanschaffen. Een lichtgewicht laptop biedt talloze voordelen, maar het blijft wel belangrijk om op meer dan louter het gewicht te letten.

door
Online redactie
Leestijd 3 min.

Het belangrijkste voordeel van een lichte laptop is dat het gemakkelijker is om mee te nemen. Als je vaak onderweg bent of als je jouw laptop op verschillende locaties nodig hebt, bijvoorbeeld thuis en op het werk, is het essentieel om een ​​laptop te hebben die gemakkelijk te dragen is. Een lichtgewicht laptop kan eenvoudig in een rugzak of tas worden gestopt en is gemakkelijk mee te nemen naar vergaderingen of andere afspraken. Lichte laptops hebben ook meestal een extra slanke behuizing, wat resulteert in een stijlvol uiterlijk. Als je met andere woorden op zoek bent naar een laptop die er modern en aantrekkelijk uitziet, is een lichtgewicht laptop zeker het overwegen waard.

Keuze voor lichtere materialen

Het gewicht van een laptop kan op verschillende manieren worden beperkt. Een van de belangrijkste factoren is de behuizing. Laptops hebben een behuizing nodig die stevig genoeg is om de interne componenten te beschermen, maar die ook licht genoeg is om het totale gewicht van de laptop te verminderen. Nieuwe innovaties hebben ervoor gezorgd dat de behuizing minder zwaar is geworden, terwijl het toch nog steeds de gewenste bescherming biedt. Traditionele laptops hadden vaak behuizingen op basis van een mix van metaal en plastic. Maar tegenwoordig kiest men vaak voor andere materialen. Denk dan aan een combinatie van magnesiumlegeringen, koolstofvezel, aluminium en andere lichte materialen. Deze materialen zijn duurder dan de traditionele keuzes, maar maken het mogelijk om laptops te produceren die veel minder zwaar zijn.

Opletten voor nadelen van lichte laptops

Het is belangrijk dat een lichte laptop niet inboet op het gebied van kwaliteit, iets wat zeker bij goedkope laptops al eens het geval kan zijn. Men kiest dan bijvoorbeeld voor een lichtere, maar minder stevige behuizing. De behuizing is dan vaak wat buigzamer, minder sterk en trilt mee. Dit kan vervelend zijn bij het typen en sneller in schade resulteren. Een ander risico is dat er is bespaard op onderdelen, zowel om het gewicht als om de prijs te drukken. Men kiest bijvoorbeeld voor een inferieure batterij met een lagere capaciteit of een minder krachtige koeling.

Lichte laptops vergelijken

Als je op zoek bent naar een lichte laptop, is het met andere woorden belangrijk om goed te vergelijken en om niet alleen naar het gewicht te kijken. Andere specificaties, zoals het werkgeheugen en de batterijduur, zijn ook belangrijke factoren om in overweging te nemen. Het is essentieel om een goede laptop te vinden die aan je eisen voldoet, zowel qua gewicht als qua prestaties.

LG is een van de marktleiders op het gebied van lichte laptops. Vooral hun Gram-lijn gooit hoge ogen. Deze laptops hebben een bijzonder laag gewicht en zijn ontworpen voor maximale draagbaarheid en uitmuntende prestaties. Enkele voorbeelden van deze laptops zijn de LG Gram Ultraslim (15Z90RT) en de LG Gram Style (14Z90RS). Het gaat om laptops die minder dan één kilogram wegen. Dit is indrukwekkend, zeker in vergelijking met de laptops van concurrenten die vaak meer dan het dubbele wegen. Kenmerkend aan de Gram-lijn is dat deze laptops over het algemeen goed worden gewaardeerd. De Nederlandse consumentenorganisatie Consumentenbond heeft bijvoorbeeld een aantal van deze Gram-laptops getest en positief beoordeeld. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van deze lichte laptops.