Loft living: de perfecte balans tussen modern en industrieel design

Lofts zijn tegenwoordig enorm populair in stadsgebieden. Met hun hoge plafonds, grote open ruimtes en overvloed aan natuurlijk licht bieden ze de perfecte gelegenheid om een unieke interieurstijl te creëren die past bij de urban lifestyle. Wanneer je een loft inricht, is het belangrijk om een balans te vinden tussen functionaliteit en esthetiek. Een stijl die hier perfect bij past is een mix van modern en industrieel design.
door
Online redactie
Leestijd 2 min.

Versterk de openheid van de ruimte

Wanneer je in een loft komt, is de ruimtelijkheid heel opvallend. Om deze unieke eigenschap te benadrukken, is het essentieel om te werken met meubels en accessoires die de openheid van je ruimte versterken. Een industriële vloerlamp is bijvoorbeeld een geweldige toevoeging aan je loft interieur. Het zorgt niet alleen voor voldoende licht, maar het is ook een statementstuk dat de aandacht trekt. Plaats je vloerlamp op een strategische plaats in de ruimte om specifieke zones te accentueren, zoals een gezellig leeshoekje. Naast een vloerlamp kan je ook andere lampen toevoegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan hanglampen met een moderne en minimalistische uitstraling die de ruimte goed aanvullen. 

Kleurenpalet

Voor de kleuren van je muren en vloeren is het aangeraden om te kiezen voor neutrale tinten, zoals grijs tinten, beige en wit. Deze kleuren geven een gevoel van ruimte en laten de aandacht gaan naar de architecturale kenmerken van een loft, een gerenoveerd fabrieks- of magazijngebouw met hoge plafonds, grote ramen en een open indeling. Als je graag wat meer contrast wil in je woning, dan kan je accessoires toevoegen in levendige kleuren, zoals kussens, kunstwerken of planten. Maar ook zachte stoffen, zoals een fluwelen zetel of tapijt, geven een contrast met de ruwe texturen. Zo breng je meer levendigheid en warmte in de ruimte, wat leidt tot een meer uitnodigende sfeer. 

Voeg karakteristieken elementen toe

Om je ruimte nog meer te verrijken met karakteristieke elementen, kan je een houten tafel van Robuuste Tafels toevoegen. Deze tafels hebben vaak een robuust houten blad met stevige metalen poten, wat perfect past bij de industriële sfeer van een loft. Zo’n tafel kan dienen als eettafel, maar ook als bureau of eventueel zelfs als eyecatcher in de gang. Combineer dit met moderne stoelen in een neutrale kleur. Zo zorg je voor een evenwichtig geheel. Ook bakstenen muren of betonnen accenten versterken de industriële stijl. De ruwe texturen geven je ruimte en stoere en authentieke uitstraling.

 

News

meer News

Spotlight

Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden, is niet duidelijk.

meer Spotlight