Meer dan 150.000 deelnemers aan Brussels Pride

Meer dan 150.000 mensen hebben deelgenomen aan de Brussels Pride. Dat meldt de organisatie zaterdagavond. De politie spreekt van 100.000 deelnemers, maar zegt wel dat mensen komen en gaan. Er hebben geen incidenten plaatsgevonden tijdens de parade.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

De Brussels Pride stond dit jaar in het teken van ’Protect the protest’ en het recht op demonstreren. Het officiële startschot van de pride werd symbolisch gegeven door een gigantische LGBTQIA+-vlag op kop van de parade te laten paraderen.

«Iedereen kan zichzelf zijn»

«De pride is een groot feest waar iedereen zichzelf kan zijn, maar er moeten nog heel wat zaken gebeuren om de gelijkheid van de LGBTQIA+-gemeenschap te bewaken», zegt Radjiny Schiltz, woordvoerder van de Brussels Pride.

«De slogan komt van Amnesty International, dat dit jaar het belang van protest wilde onderstrepen», aldus Schiltz. «Iedereen denkt dat dit recht op protest overal gewaarborgd is, maar dat is het absoluut niet. Er moet nog veel gevochten worden voor vrijheid en diversiteit. Iedereen moet kunnen zijn wie ze willen zijn, waar ook ter wereld», zegt Schiltz.