Naar Tomorrowland? Let dan op voor pickpockets!

In De Schorre in Boom start vrijdag het eerste van twee weekends Tomorrowland en daar horen wellicht net als de voorbije jaren problemen met gauwdieven bij. De politie wil daders op heterdaad betrappen.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Vorig jaar werden een twintigtal gauwdieven betrapt op het festivalterrein of op de camping van Tomorrowland. Het ging voornamelijk om Zuid-Amerikanen, die wellicht speciaal naar Europa waren gereisd om toe te slaan op verschillende festivals. Ze hebben het dan ook gemunt op kostbare bezittingen van festivalgangers zoals smartphones en juwelen.

Ook dit jaar bereiden de politiediensten zich voor op de gauwdiefstalproblematiek. Onder meer een gespecialiseerd team van de Antwerpse politie zal mee op het terrein aanwezig zijn om waakzaam te zijn voor verdacht gedrag. Dat kan bijvoorbeeld gaan om mensen die tijdens het dansen opvallend vaak fysiek contact zoeken met andere festivalgangers, klinkt het.

Wees waakzaam

De politie roept festivalgangers op om ook zelf waakzaam te zijn en kostbaarheden goed te beschermen, of beter nog ze thuis te laten. Wie toch het slachtoffer wordt van diefstal, wordt op het hart gedrukt om zeker aangifte te doen.