OpenAI lanceert mobiele app van ChatGPT

In de Verenigde Staten is er vanaf nueen mobiele versie van ChatGPT beschikbaar voor iPhones. De app zal er binnenkort ook komen in andere landen en voor Android-telefoons. Dat meldt de start-up OpenAI ineen persbericht.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Net zoals de website, is de app van ChatGPT gratis en kan je er met de chatbot communiceren. OpenAI belooft «nauwkeurige informatie te verkrijgen zonder tussen advertenties of meerdere resultaten te hoeven sorteren», zoals het huidige model van zoekmotoren. Wanneer je de app opent, krijg je ook een waarschuwing dat ChatGPT «onnauwkeurige informatie over mensen, plaatsen of feiten» kan geven.

De app bevat spraakherkenning, waardoor je je vragen en commando’s aan ChatGPT ook kunt inspreken in plaats van intypen. Verder slaat de app je chatgeschiedenis open geeft hijje zode mogelijkheid om gegevens te kopiëren of om gesprekken te wissen.

100miljoen maandelijkse gebruikers

Toen dewebsite van ChatGPT eind november gelanceerd werd, telde ze na een week tijd al meer dan miljoen bezoekers. Twee maanden later telt de dienst ongeveer 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

De Amerikaanse technologiereus Microsoft is de grootste investeerder van OpenAI. Het bedrijf integreerde het taalmodel waarop ChatGPT is gebaseerd, in Bing, de zoekrobot van Microsoft. Google staat op het punt om ook een testversie met generatieve kunstmatige intelligentie te lanceren.