Showbizz Bart openhartig over laatste uren van goede vriendin Bea Van der Maat: «Op het einde maakte ze nog grapjes»

Showbizz Bart heeft in een gesprek met Het Laatste Nieuws openhartig gepraat over zijn vriendschap met Bea Van der Maat en haar laatste momenten. Hij deed dit op vraag van Bea’s man, Jan Biesemans, en hun twee kinderen Ulrike (32) en Lenny (30), te aangeslagen door het overlijden van Bea. «Ze ging de laatste maanden enorm snel achteruit.»

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Op donderdag 27 juli overleed Bea Van der Maat. Ze koos voor euthanasie nadat ze in juni 2022 de diagnose ALS kreeg. «Weinigen wisten dat Bea dat nieuws vorig jaar gekregen had», steekt Bart van wal. «Ze vroeg ons – en daarmee bedoel ik ons groepje buren dat geregeld bij elkaar over de vloer kwam voor een hapje en een goed glas wijn – om er discreet over te zijn. Al was Bea toen al sneller moe, ze wilde geen aandacht voor haar ziekte. Op dat vlak doet ze me denken aan Martine Tanghe. En ja, er was veel verdriet toen ze het nieuws vertelde. Ze zou het zo veel liever anders hebben gewild. Maar ze zei toen ook – en dat typeert haar zo – dat ze er het beste van ging maken, positief wilde blijven in plaats van te verzanden in een depressie.»

«Zoals ik verneem van haar man is Bea heengegaan zoals ze was», gaat Bart verder. «Opgewekt, lief en positief. In haar laatste uren heeft ze zelfs nog grapjes gemaakt. En daarmee maakte ze het haar naasten draaglijker. Zoals haar man het daarstraks nog verwoordde: ‘Het waren heel mooie momenten.’ Bea heeft ook nog een nobel gebaar gesteld: ze schonk haar lichaam aan de wetenschap, voor verder onderzoek naar ALS.»

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be