Sven Pichal wellicht woensdag voor raadkamer, parket communiceert voorlopig niet

Het parket van Antwerpen communiceert voorlopig nog steeds niet over het onderzoek waarin radiopresentator Sven Pichal is aangehouden. Pichal zou woensdag in Antwerpen voor de raadkamer komen. Volgens verschillende media kadert zijn aanhouding in een onderzoek naar (beelden van) kindermisbruik.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

Pichal liet dit weekend plots weten dat hij met onmiddellijke ingang stopt bij VRT, waar hij onder meer ’De Inspecteur’ presenteerde op Radio 2. Het ontslag was «om persoonlijke redenen», klonk het, en meer details wilde Pichal er via zijn advocaat niet over kwijt. Ook VRT stelde verder niet op de hoogte te zijn van de aanleiding.

Andere verdachten

Uit goede bron werd intussen vernomen dat Pichal eind vorige week werd opgepakt en aangehouden in een Antwerps onderzoek, en woensdag voor de raadkamer komt. Volgens verschillende media gaat het om een dossier van kindermisbruik. VRT NWS stelt dat er nog andere verdachten zouden zijn opgepakt. Noch Pichal zelf, noch het Antwerpse parket wil momenteel enige commentaar kwijt.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be