Sven Pichal aangehouden in onderzoek naar kindermisbruik: «Hij zal zich professioneel laten begeleiden»

Radiopresentator Sven Pichal heeft besloten ontslag te nemen bij de VRT om persoonlijke redenen. Dat bevestigt ook zijn advocaat Walter Damen. Volgens HLN zit de presentator sinds vrijdag in de gevangenis van Turnhout voor het bezit en de verspreiding van kinderporno.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

«Sven zal zich professioneel laten begeleiden en zich terugtrekken uit het publieke leven», aldus Damen. «Sven zal verder geen commentaar geven en wenst iedereen te bedanken die hem heeft gesteund.» Over de precieze aanleiding tot het ontslag wil de raadsman van Pichal momenteel zelf niets kwijt. Ook VRT laat via woordvoerder Bob Vermeir weten niet op de hoogte te zijn van de redenen voor het ontslag met onmiddellijke ingang.

Groter onderzoek

Volgens VRT NWSkadert de aanhouding in een groter onderzoek waarin ook nog anderen zijn opgepakt. HLN schrijft dat Pichal donderdagavond thuis werd opgepakt en vrijdag aangehouden door de onderzoeksrechter. Diezelfde dag werd hij overgebracht naar de gevangenis van Turnhout, waar hij nog steeds verblijft. Hij zou apart in een cel zitten.

Mogelijk volgt vandaag meer duidelijkheid.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be