Karen Damen over haar leven als gescheiden mama: «Het kan me niet meer schelen wat anderen van me vinden»

Karen Damen (49) heeft het in Het Laatste Nieuws voor het eerst over haar scheiding met Antony Van der Wee (44). In november zetten ze na 17 jaar een punt achter hun huwelijk. Damen gaat nu door het leven als single mama van haar zoon Sky (13): «Ik hou geen rekening met de mening van anderen.»

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Karen Damen heeft het druk. Ze duikt tegenwoordig op in Camilles telenovelle ‘Milo’, in ‘Familie’ en presenteert nu ook het programma ‘Wat zou jij doen?’, waarin ze tracht dilemma’s op te lossen van gewone mensen. Volgend jaar komt er ook nog haar onewomanshow ‘De Eerste Keer’ aan. «Ik miste het om ‘geleef te worden», geeft ze toe aan HLN. Damen werkt sinds kort weer samen met William Vaesen, haar vroegere manager bij K3. «Op professioneel vlak vraag ik William soms raad omdat hij heel logisch kan redeneren en vaak goede argumenten heeft. Meestal heeft hij gelijk, maar ik zal hem niet blindelings volgen. Dat is een verschil met vroeger. Bij K3 mochten we een mening hebben, maar daar werd niet altijd rekening mee gehouden.»

Dat is nu ook wat Karen Damen wil nu ze opnieuw single is: haar eigen ding doen. «Op privévlak zal ik zelf beslissen en hou ik geen rekening met de mening van anderen», aldus Damen.

50ste verjaardag

Binnekort wordt Damen ook 50, maar met ouder worden heeft ze geen probleem. «Ik ben gewoon heel gelukkig. Karen 2.0 is er klaar voor. Ik vind het niet zo erg om ouder te worden, wel om in de spiegel te zien dat alles begint te hangen, maar daar zijn middeltjes voor», vertelt ze. «Er zijn ook veel voordelen aan ouder worden. Ik ben echt zelfverzekerd geworden en geen twijfelaar meer. Ik wil niet meer continu pleasen en hoef niet meer overal bij te zijn. Het kan me niet meer schelen wat anderen van mij vinden. In mijn hoofd ben ik veel rustiger.»

Sky is nu het belangrijkste voor haar. Haar dertienjarige zoon droomt van een mediacarrière. «We hebben al een cameratest gedaan. «Hij wacht tot hij gevraagd wordt voor een of ander programma.»

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be