Tom Van Grieken krijgt slag in gezicht van politieagent tijdens betoging

Tijdens de nationale betoging van de non-profitsector dinsdag is het tot een incident gekomen met een groep van Vlaams Belang. Dat bevestigt de politie Brussel Hoofdstad Elsene. Daarbij zou een klap uitgedeeld zijn aan partijvoorzitter Tom Van Grieken.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De versies van de betrokken zijden lopen uiteen. Volgens de politie leidde de aanwezigheid van de Vlaams Belangers tot onrust tussen de betogers. «Om de rust te bewaren en verdere confrontaties te vermijden, besloot onze korpsleiding om deze groep af te zonderen», zegt politiewoordvoerster Ilse Van de keere. «Dit ging gepaard met weerspannigheid, gevolgd door duw- en trekwerk. De juiste toedracht hiervan wordt nog intern bekeken.»

Vlaams Belang zegt in een persbericht dat de politie enkele parlementsleden van de partij verhinderde om deel te nemen aan de betoging. Daarbij zou partijvoorzitter Tom Van Grieken een slag in het gezicht hebben gekregen van een politieagent.

Toegang ontzegd

«Het democratisch recht om deel te nemen aan een betoging wordt ons eenvoudigweg ontzegd», stelt Van Grieken in het persbericht. «Twee weken geleden wou de Brusselse socialistische burgemeester Close onze betoging verbieden, vandaag trommelt hij agenten op om ons op gewelddadige wijze de toegang tot een betoging te ontzeggen.»