Vader sterft bij ongeval in Frans waterpretpark, dochtertje (3) in kritieke toestand

In een waterpretpark in het Franse departement Var is een 35-jarige man om het leven gekomen toen een opblaasbare structuur ging vliegen en vijftig meter verder neerkwam.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 1 min.

In het Wonderland Waterpark in Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, op een veertigtal kilometer van Aix-en-Provence, werd een opblaasbare attractie met een lengte en breedte van 20 meter opgeschept door de wind. Het gevaarte kwam 50 meter verder terecht.

Een 35-jarige vader en zijn driejarige dochtertje, die zich op dat moment in de attractie bevonden, werden in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in het 40 kilometer verderop gelegen Marseille. Daar is de vader intussen bezweken aan zijn verwondingen.

Bosbranden

De burgemeester van Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, Alain Decanis, heeft al verbijsterd gereageerd op het ongeluk en gezegd dat wordt onderzocht hoe dit kon gebeuren. In het Franse departement Var gold zondag alarmfase rood door bosbranden vanwege de wind. Volgens Météo France waren er in het westen van het departement windstoten van 55 kilometer per uur.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be