Vlamingen trekken massaal naar de zon met de paasvakantie

Verschillende Belgische reis-, verblijfs- en luchtvaartmaatschappijen gaan een drukke paasvakantie tegemoet, zelfs zonder Franstalige klanten. «De Vlaming laat duidelijk de zorgen van de voorbije jaren achter zich, zowel in verband met corona als met de energiecrisis», klinkt het bij reisoperator TUI.

door
Belga, Redactie Online
Leestijd 2 min.

Hoewel de Franstalige leerlingen vanaf dit jaar geen paasvakantie meer hebben, maar wel een lentevakantie die aanvangt eind april, zien de meeste reisorganisaties hun klantenbestand niet extreem terugvallen.

Spanje boven

In totaal registreerde TUI Belgium minder boekingen dan vorig jaar, maar de Vlaamse reizigers zijn wel met meer. En terwijl het skiseizoen op zijn einde loopt, trekt 72 procent naar de zon. Vooral Spanje is zeer populair, aldus de reisorganisator. Ondanks de inflatie zou ook het reisbudget van de meeste Vlamingen niet gekrompen zijn. Dat komt volgens TUI door de periode. Steeds minder landen baseren hun lentevakantie op het paasfeest, waardoor hoteluitbaters die niet langer als hoogseizoen zien.

Meer vluchten

Bij Brussels Airport gaat het net wel harder dan een jaar eerder. De luchthaven verwacht tijdens de paasvakantie bijna 1,1 miljoen passagiers. Dat zijn er 200.000 meer dan in 2022 en klimt zo weer richting de 1,3 miljoen die voor corona doorgaans door de vertrek- en aankomsthallen passeerden. «Zonnige bestemmingen, citytrips binnen Europa, en verder van huis zoals naar de Verenigde Staten, en de Dominicaanse Republiek zijn erg populair», klinkt het.

Ook voor Center Parcs lopen de boekingen vlot binnen. Zo zijn de parken tijdens de eerste week al voor 90 procent bezet. Door de spreiding van de paas- en lentevakanties ziet woordvoerder Marthijn Tabak «de records voor deze vakantie breken».