Daar is de lente, daar zijn de bloesems! Dankzij deze websitesweet je waar je de mooiste bloemetjes kan bewonderen

Nu de zon zich (hopelijk) weer wat vaker laat ien en de temperaturen stilaan stijgen, begint het bij ons spontaan te kriebelen om naar buiten te gaan. Na een lange winter is er niets zo hoopgevend als het zien van duizend-en-één groene blaadjes en bloemen, die bewijzen dat de zomer inderdaad op komst is. Maar hoe weet je nu waar je naartoe moet voor de mooiste bloesems?

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Natuurlijkstaat vooral Limburg tegenwoordig bekend om z’n prachtige fruitbloesems. Ben je er op het juiste moment, dan waan je je in een sprookje. Maar ben je nét te vroeg of te laat, dan voel je je toch vooral teleurgesteld.

Bloesemmeter

Dankzij de bloesemmeters van de Sint-Truiden en Bilzen vermijd je in de toekomst gelukkig iedere teleurstelling. Via hun websites kan je de ontwikkelijk van de bloesems namelijk op de voet volgen en dat per fruitsoort, want niet alle bloemetjes ontluiken gelijktijdig. Heb je een dagje vrij, dan raden wij dus aan om de dag voordien alvast de bloesemmeters te checken. Is het zo ver? Twijfel dan niet, want erg lang duurt die bloemempracht nooit!