Waarom gietvloeren de vloerkeuze van de toekomst zijn

Gietvloeren winnen de laatste jaren enorm aan populariteit en dat is natuurlijk niet zo heel vreemd. Waar we voorheen vooral zagen dat veel mensen kozen voor laminaat en daarna PVC, zien we steeds vaker dat de keuze op gietvloeren valt, maar waarom kiezen steeds meer mensen voor een gietvloer en wat maakt het tot de vloerkeuze van de toekomst? Om je een idee te geven van de voordelen, zullen we je in dit artikel niet alleen meenemen in de voordelen van deze vloer, maar zullen we ook de verschillende eigenschappen met je delen. Op deze manier willen we je een goed beeld geven van dit type vloer en hopen we dat je een weloverwogen beslissing kunt maken, mocht je voornemens zijn te kiezen voor een andere vloer.
door
Online redactie
Leestijd 3 min.

Duurzaamheid en lange levensduur

Wanneer je kiest voor een gietvloer, dan kies je voor duurzaam. Het laten leggen van gietvloeren in je woning mag dan misschien in aanschaf wel wat duurder zijn, maar is op lange termijn vaak een voordelige optie dan veel andere vloersoorten. Dit komt doordat deze vloeren enorm duurzaam zijn, aangezien ze worden gemaakt van duurzame materialen en daardoor ook beter bestand zijn tegen slijtage. Dit heeft als voordeel dat je niet om de paar jaar een nieuwe vloer nodig hebt en dus prima langer dan 10 jaar meekunnen. Het enige wat af en toe nodig kan zijn, is dat bepaalde plekken opnieuw worden gepolijst, omdat je natuurlijk op het ene deel meer loopt, dan op het andere.

Naadloos en dus een stuk hygiënischer

Je ziet het op het eerste oog misschien niet, maar het vuil dat in de naden van een PVC, houten of laminaat vloer achterblijft is vaak schrikbarend veel. Het is daarom dus ook belangrijk om regelmatig te stofzuigen en ook te dweilen. Toch zal er altijd een deel van het vuil achterblijven, iets waar je met een gietvloer geen last van hebt. Doordat een gietvloer een geheel is en je niet te maken hebt met naden, blijft de vloer een stuk schoner. Vooral handig wanneer je kleine kinderen hebt die de hele dag over de grond willen kruipen. Uiteraard is het ook bij deze vloer wel belangrijk om deze regelmatig te stofzuigen en ook te dweilen, omdat vuil en andere viezigheid natuurlijk wel gewoon op het oppervlak blijft liggen.

Praktisch toepasbaar in iedere stijl

Kies je voor een gietvloer, dan kun je deze volledig naar wens laten ‘samenstellen’. Naast de keuze voor een bepaalde kleur, heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een bepaalde afwerking. Wel zien we dat er vaak wordt gekozen voor een gladde afwerking, maar behoort een patroon bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden. Wel is het aan te raden om te kiezen voor een neutrale kleur, zodat je in het geval van een verandering van woonstijl, geen rekening hoeft te houden met de kleur of afwerking van je vloer. Kies je bijvoorbeeld voor een lichtgrijze kleur, dan kan dit prima in combinatie met allerlei verschillende woonstijlen. Zorg er dus voor dat je de kleur neutraal houdt, zodat je een tijdloze vloer hebt, die je in vrijwel iedere stijl kunt inpassen.