Work hard play hard: Spellenwinkels steunen studenten op deze manier

De blok komt er weer aan, dus duizenden studenten zijn op zoek naar de ideale plek om te studeren. Een studiespot moet rustig zijn en de concentratie bevorderen, maar nog belangrijker: er moet ontspanning zijn. Net deze combinatie beloven de tien gezelschapsspellenwinkels die hun deuren openzetten voor de studerende jeugd.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Vanaf 30 mei, tot en met zondag 25 juni zijn studenten welkom in 10 spellenspeciaalzaken verspreid over Vlaanderen om er in groep te blokken.

Naast een leuke studeerplek in een unieke en speelse setting, krijgen ze er gratis wifi, studentenhaver, koffie, thee en water. Op vertoon van hun studentenkaart kunnen ze er terecht tijdens de openingsuren en dit zolang er beschikbare plaatsen zijn. Bovendien kunnen ze tijdens hun blokpauzes samen ontspannen met een gezelschapsspel.

Mentale gezondheid

Mark Van Achter, professor aan de KU Leuven en oprichter van spellenwinkel The Playground in Antwerpen, juichthet initiatief alvast toe.

«Enerzijds helpt het ‘samen blokken’ studenten om zich te concentreren. Ze laten zich namelijk minder afleiden door bijvoorbeeld sociale media. De structuur en sociale controle helpen hen om de focus op de leerstof te behouden. Anderzijds kunnen ze zich door deze actie tijdens pauzes samen ontspannen, wat noodzakelijk is voor de mentale gezondheid. Zeker tijdens het spelen van een gezelschapsspel kunnen ze even deconnecteren van hun leerstof om nadien met vernieuwde energie opnieuw de boeken in te duiken.»

In totaal voorzien de spelletjeszaken 476 plaatsen voor de hardwerkende jongelingen.