ABBA-reünie op Eurovision 2024? Het antwoord is gekend

Op het Eurovisiesongfestival dat volgend jaar in Zweden plaatsvindt, zal er geen jubileumreünie komen van de iconische popgroep ABBA. Dat vertelden zangers Bjorn Ulvaeus en Benny Andersson aan BBC Newsnight. Het duo wees eveneens het idee af dat ABBA de inzending van het land zou verzorgen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar in Zweden plaats, 50 jaar nadat ABBA de wedstrijd won voor Zweden met ‘Waterloo’. Daarom hoopten veel ABBA-fans op een reünie van de groep, maar die komt er niet.

«Als iemand nee zegt, is het nee»

Björn en Benny zeggen dat ze niet meer willen optreden met Agnetha Fältskog en Anni-Frid Lyngstad, zelfs niet voor een avond. «Ik wil niet. En als ik niet wil, gaan de anderen ook niet», stelt Andersson vastberaden. «Dat geldt voor ons alle vier: als iemand nee zegt, is het nee.» «We kunnen 50 jaar ABBA vieren zonder dat wij op het podium staan», voegt Ulvaeus daaraan toe.

De band werd in 1972 opgericht en scoorde hit na hit. Wereldwijd werden meer dan 400 miljoen singles en albums verkocht. In 1983 eindigde het ABBA-verhaal, maar na lange tijd maakten ze in 2021 een comeback. In de ABBA Voyage show in Londen voeren hologrammen van de bandleden een virtueel concert op. Tijdens de première verschenen de vier leden voor het eerst terug samen, maar daarna stopte ABBA definitief.