ABBA-expo komt naar België

In Waterloo vindt vanaf 23 september een tentoonstelling plaats rond de Zweedse popgroep ABBA. Dat hebben de organisatoren van het evenement vrijdag gemeld. De expo komt er naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het lied ’Waterloo’, waarmee ABBA het Eurovisiesongfestival won.

door
Belga
Leestijd 1 min.

«ABBA 1974-2024: From Waterloo to the world» belooft een «totale onderdompeling in de muzikale en visuele wereld van de groep». Bezoekers kunnen vijf themaruimtes ontdekken, die de belangrijkste periodes in de carrières van Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus en Anni-Frid Lyngstad tonen.

Outfits en trofeeën

De Zwitserse artiest Richard Gyver zal een twintigtal van zijn kledingcreaties ter beschikking stellen, die identieke replica’s zijn van de kledij van ABBA van destijds. Daarnaast zullen bezoekers ook objecten uit verzamelingen kunnen bekijken, zoals accessoires, trofeeën, gouden albums of affiches.

Culture

meer Culture

Spotlight

Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden, is niet duidelijk.

meer Spotlight