WOW. Belgische filmt hoe ze vuurzee in Rhodos moest ontvluchten met gezin (video)

Hallucinante beelden op TikTok tonen hoe mensen de vlammenzee in Rhodos ontvluchten. Ook de Belgische Karen Verbruggen deelde een video waarin te zien is hoe zij en haar gezin halsoverkop uit hun hotel moesten vertrekken.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

De eerste beelden van Karens video zijn nog idyllisch: zij, haar man en drie kinderen genieten van een deugddoende vakantie op het Griekse eiland. Twee uur «voordat alles losbarstte» zaten haar kinderen nog in het zwembad.

Maar om 12u20 krijgt iedereen in de omgeving een alarmerend bericht: er moet geëvacueerd worden. Karen trekt onmiddellijk naar de receptie van haar hotel om verhaal te halen, maar krijgt daar te horen dat er niets aan de hand is. In de video wordt nochtans duidelijk dat er al gigantische rookpluimen over het hotel trekken. Ook TUI, de reisorganisatie waarmee Karen naar Rhodos trok, geeft aan dat ze zich geen zorgen hoeft te maken.

Niet veel later merkt Karen op dat de dichtsbijzijnde berg in brand staat, hét teken voor haar om hun koffers te pakken. Wanneer vervolgens in het hotel het alarm afgaat, moeten Karen en haar gezin plots zeer snel schakelen: ze moeten zo snel mogelijk geëvacueerd worden. Met hun drie kinderen worden Karen en haar man meerdere keren verplaatst, niet wetende waar ze uiteindelijk terecht zullen komen. Maar dankzij enkele ‘locals’ kunnen Karen en haar familie in een huisje bekomen van een zeer bewogen dag. «Zij zijn de echte helden», zegt Karen.