Zo is seks in de laatste decennia veranderd

Mensen hebben al sinds het begin der tijden seks, dus we hebben de neiging om het te zien als iets dat altijd hetzelfde is geweest. Maar dat kan niet verder van de waarheid zijn. Er zijn talloze manieren waarop seks is veranderd sinds we opgroeiden, en naarmate de technologische vooruitgang en culturele waarden evolueren, zal dit blijven veranderen. De versie van seks waar we over leerden toen tieners op internet rondsnuffelden, is zo anders dan de versie die we vandaag de dag kennen. Hier zijn een paar redenen waarom dit het geval is.

door
Online redactie
Leestijd 3 min.

Anale seks is populairder  

In 1992 had 16 procent van de vrouwen tussen de 18 en 24 jaar anale seks gehad. In 2010 was dat aantal omhooggeschoten tot 40 procent, volgens een onderzoek in de Journal of Sexual Medicine. Ik hoop dat anaal niet de zoveelste "normale" seksuele handeling wordt waar vrouwen zich gedwongen toe voelen, maar als ze simpelweg hun seksualiteit en sensualiteit ten volle verkennen, is dat maar goed ook.  

Cyberseks is volledig nieuw 

Vóór 2003 bestond Skype niet eens. Nu kunnen paren op afstand niet alleen videochatten, maar ook samen speelgoed gebruiken, dankzij producten als We-Vibe Sync en de Max And Nora Long Distance Sex Toys Set die op afstand kan worden bediend. Koop deze of soortgelijke speeltjes op de website van de sexshop Sextoyland om op afstand plezier te hebben met je partner!  

Vrouwen hebben bijna evenveel orgasmes als mannen 

Heterovrouwen hebben doorgaans minder orgasmes met partners dan heteromannen. Uit een recent onderzoek in Archives of Sexual Behavior blijkt dat 95 procent van de heteromannen, maar slechts 65 procent van de heterovrouwen, meestal of altijd een orgasme krijgt als ze seksueel intiem zijn. Maar 89 procent van de vrouwen in de SKYN Condoms Millennial Sex Survey van 2015 zei dat ze meestal een orgasme kregen met hun partners, wat betekent dat er misschien dingen aan het veranderen zijn.  

Er komen steeds meer seksspeeltjes bij 

Tien jaar geleden had ik nog nooit van seksspeeltjes gehoord, afgezien van dildo's en vibrators. Nu zijn er vibrators die synchroniseren met muziek en audioboeken, eenhoornhoorn-dildo's, kristallen die je in je vagina stopt, vibrators die zijn gemaakt om de orgasme-kloof te dichten, en vrijwel alles wat je maar kunt bedenken. Het lijstje met de beste sextoys voor mannen en vrouwen groeit met de dag!  

We moeten het over seksrobots hebben 

Seksbots zijn niet alleen een creatie van sciencefictionfilms. Ze bestaan ​​al en worden steeds realistischer. Matt McMullen, de maker van Real Dolls, is van plan om tegen het einde van het jaar een seksrobot uit te brengen met de naam Harmony, die gesprekken kan voeren, Shakespeare kan citeren en de verjaardagen van haar eigenaren kan onthouden. 

Je vindt gemakkelijk one night stands  

Het is waar dat online daten zijn eigen uitdagingen met zich meebrengt. Maar 10 jaar geleden kon je niet zomaar beslissen dat je een afspraak wilde maken, je telefoon gebruiken en swipen totdat je een gewillige partner vond zoals je dat vandaag de dag zou kunnen. Dat zou kunnen verklaren waarom de soa-cijfers zijn gestegen sinds dating-apps populair werden.