6 redenen om wél gelukkig te zijn op Blue Monday

Vandaag is het 'Blue Monday', de meest deprimerende dag van het jaar. Toch zijn er ook meer dan genoeg redenen om je vandaag gelukkig te prijzen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De zogenoemde 'blauwe maandag' werd in het leven geroepen door de Britse psycholoog Cliff Arnell. Hij beweert dat mensen zich op de derde maandag van januari zich extreem meewoedig voelen. De redenen? Na de cadeautjes en vele etentjes tijdens de eindejaarsperiode is ons geld op, de meeste goede voornemens zijn al gesneuveld en ook het donkere weer werkt op ons humeur.

Dat klinkt best logisch, maar, en hier zit het addertje onder het gras, Arnell kwam met deze dag op de proppen op vraag van de touroperator Sky Travel. Want wat doet je humeur meer opklaren dan een welverdiende reis te boeken? 'Blue Monday' is met andere woorden niet veel meer dan een goed geslaagde publiciteitsstunt.

Voel je je toch een beetje teneergeslagen? Dan zijn er zes redenen waarom uitgerekend vandaag een uitstekende dag kan zijn.

  • Nog maar 26 dagen en het is alweer vakantie. De krokusvakantie om precies te zijn.
  • De dagen blijven alweer iets langer licht.
  • De winter gaat ook gepaard met een hoop gezelligheid. Denk maar aan comfortabele truien en knus samenzijn met vrienden.
  • Alle seizoenen van 'Friends' zijn sinds deze maand te zien op Netflix.
  • Deze maand kunnen we ook uitkijken naar een heleboel awardshows. In eigen land zijn er bijvoorbeeld de MIA's.
  • Martin Luther King Jr. verjaart vandaag.