Aandelen Netflix gaan de hoogte in door coronavirus

Het coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep en laat niets of niemand onberoerd. Het spreekt voor zich dat de meeste gevolgen negatief van aard zijn. Quarantaines zijn nu eenmaal geen lachertje en ook de beurzen reageren niet bepaald positief op de epidemie. Toch zijn er ook bedrijven die geld weten te slaan uit het coronavirus.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Mondmaskerproducenten beleven uiteraard hoogdagen nu iedereen zich wil wapenen tegen een mogelijke besmetting. Sommige bedrijven profiteren echter op een minder directe, maar daarom niet minder winstgevende wijze van de ziekte.

Thuis blijven

De beurzen hadden vorige week sterk te lijden onder het coronavirus. De S&P 500, die de 500 grootste beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven verzamelt, kende een gemiddelde daling van 5%. Toch was er ook een opvallende stijger. Het aandeel van streamingdienst Netflix zou net met 5% gestegen zijn en nu 387 dollar waard zijn. Het verband met het coronavirus moet niet ver gezocht worden: heel wat mensen zien zich verplicht om thuis te blijven en dan komt een goede film of serie handig van pas.