Agent die spotprent van Jinnih Beels verspreidde is vrijgesproken

door
Belga
Leestijd 1 min.

De politie-inspecteur die verdacht werd van het verspreiden van en aanzetten tot racisme is door de correctionele rechtbank van Mechelen vrijgesproken. Het openbaar ministerie had zes maanden celstraf gevorderd en een boete van 1.200 euro. De man had een fotocollage van voormalig hoofd diversiteit van de Mechelse politie Jinnih Beels verspreid met de tekst 'En waarom zou ik je een hand geven? Jouw kleur staat me niet aan'. Hij had verklaard dat het om een grap ging en hij nooit de intentie had iemand te kwetsen.

Volgens het openbaar ministerie had Bert V.L. met deze foto "aangezet tot tot discriminatie ten aanzien van Jinnih Beels en alle andere mensen met getaande huid".

Bert V.L. werd door de korpsleiding voorlopig geschorst toen de feiten aan het licht kwamen. Hij meent dat hij collega's wilde sensibiliseren en dat het om humor ging. Zijn advocaat Frédéric Thiebaut sprak bij de behandeling van het dossier vorige maand over "een oliedomme actie en een zeer misplaatste grap".

Bij de behandeling van het dossier kwamen heel wat collega's de man steunen, ook vandaag zakten enkelen naar de rechtbank af om het vonnis te aanhoren.

bron: Belga