Air Belgium vliegt vanaf september naar drie nieuwe bestemmingen

Air Belgium, dat sinds kort naar Hongkong vliegt vanuit Charleroi, gaat vanaf september op drie nieuwe bestemmingen naar China vliegen. Dat zegt CEO Niky Terzakis in Le Soir en L'Avenir. Het bedrijf kan ook positieve eerste cijfers voorleggen.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Air Belgium, dat in juni van start ging, zal vanaf september op Zhengzhou vliegen, de stad van dertien miljoen inwoners in de provincie Henan. "Een tweede bestemming komt er in oktober: Wuhan in de provincie Hubei. In november is Taiyuan in Shanxi aan de beurt", zegt Terzakis. De verbindingen komen bovenop de drie wekelijkse langeafstandsvluchten naar Hong Kong.

De CEO hoopt vanaf oktober ook aansluitingen te kunnen aanbieden in Hongkong naar vier à zes andere bestemmingen, zoals Tokio. De precieze bestemmingen zullen afhangen van afspraken met andere maatschappijen, klinkt het.

Oprichting was goede keuze

De CEO maakt een positieve balans op van de eerste maanden en verwacht dat de trafiek nog zal toenemen. De goede resultaten bewijzen volgens hem dat het een goede keuze was om een Belgische maatschappij op te richten. "Ik ben tevreden dat acht op de tien passagiers in business class, vooral premium, Vlaamse zakenmannen zijn. De vraag die gesteld moet worden, is waarom er niet meer Walen zijn", zegt Terzakis.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight