Amerikaanse politie wilt drugsdealers oprollen met dit formulier

door
Kevin
Leestijd 1 min.

Ondanks legalisatie in sommige staten, woedt de 'war on drugs' voort in de Verenigde Staten. Sommige politieagenten beginnen die strijd nu ook creatief aan te pakken. Zo postte de politiedienst van Franklin County in de staat Kentucky recent de onderstaande flyer op hun Facebookpagina. Met de ludieke flyer biedt de politie drugsdealers de mogelijkheid om gratis de concurrentie op te rollen. Bizar genoeg lijkt het nog te werken ook.

De eerste reacties waren behoorlijk sceptisch en het drukwerk werd initieel geridiculiseerd. De bekende rapper Ludacris plaatste het pamflet zelfs op Instagram met de boodschap "dit is pas echt belachelijk."

Ondanks dat er gelachen werd met de flyer, lijkt die toch zijn doel te bereiken. De politie van Franklin County kreeg eerder deze week een tip via de flyer waarmee ze een lokale drugsdealer hebben kunnen oppakken. Sherrif Pat Melton bevestigde donderdag dat ze tijdens de arrestatie crack, cocaïne, twee kilo marihuana en vier vuurwapens geconfisqueerd hebben.

Politiediensten in andere jurisdicties hebben het succes opgemerkt en plaatsten al hun eigen versie van de advertentie. De politie van Charlton, Massachusetts biedt de dienst ook aan op hun Facebookpagina, terwijl het in Georgia, Florida zelfs in de krant verscheen.