Baby sterft aan coronavirus na geknuffeld te worden door buren

In Indonesië is een baby van bijna anderhalve maand gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Hij werd besmet door zieke buren die hem kwamen bezoeken en hem vasthielden.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Tragisch nieuws uit de Indonesische provincie Oost-Java, waar een jongetje van 28 dagen oud besmet raakte met het coronavirus en 12 dagen later stierf. Hij liep het longvirus op tijdens een bezoek van buren die besmet waren en zich niet aan de isolatiemaatregelen hielden. De zieke buren namen het kindje vast en zo raakte het jongetje allicht besmet.

Enkele dagen na het bezoek van de buren vertoonde de baby plots symptomen van het coronavirus, zoals hoesten, koorts en ademhalingsproblemen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar 12 dagen later overleed hij.

Contact tracing

Syaiful Hidayat, die de evolutie van het coronavirus lokaal opvolgt, ontdekte via ‘contact tracing' dat de buren de boosdoeners waren. De ouders van het kindje waren niet besmet met het virus.

Overlijdens door het coronavirus bij mensen jonger dan 19 blijven uitzonderlijk. Eerder meldde de Amerikaanse website Worldometer dat 0,2 procent van de dodelijke slachtoffers tot die leeftijdscategorie behoren. In ons land stierf in maart een 12-jarig meisje uit Gent aan de gevolgen van het virus.