IN BEELD. Reizende Gandalf gaat viraal

Tegenwoordig posten er zoveel globetrotters indrukwekkende foto's op Instagram, dat je flink uit je pijp moet komen om op te vallen. Die boodschap heeft de Indiase fotograaf Akhil Suhas goed begrepen.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Suhas is bezig aan een rondreis van een half jaar door het wondermooie Nieuw-Zeeland. Omdat hij geen typische landschapfoto's wou vastleggen op de gevoelige plaat, ging hij op zoek naar een bijzondere invalshoek. Uiteindelijk kwam de man op het idee om de tovenaar Gandalf uit 'The Lord of The Ring'-trilogie te verwerken in zijn foto's.

#GandalfTheGuide

Voor zijn kiekjes doet de fotograaf beroep op toevallige voorbijgangers of een reisgezel. Zij moeten zich verkleden met een lang gewaad, punthoed en wandelstok, om vervolgens in de wijde verte te staren. Suhas deelt het resultaat dan op Instagram met de hashtag #GandalfTheGuide.

De originele aanpak heeft zijn effect niet gemist. "Op enkele weken tijd had ik 5.000 volgers extra", vertelt de globetrotter aan The Guardian. "Terwijl ik al jarenlang landschapsfoto's post op sociale media."Ondertussen staat de teller al op 13.900 volgers.