Belgen in het buitenland - Dendoncker en Wolverhampton zwaar onderuit tegen Chelsea met invaller Batshuayi

Chelsea heeft zaterdag op de vijfde speeldag van de Engelse Premier League met 2-5 gewonnen bij Wolverhampton. Leander Dendoncker startte bij de thuisploeg, maar moest binnenblijven bij de rust, Michy Batshuayi viel in voor de bezoekers. Tottenham klopte Crystal Palace met 4-0, Manchester United verschalkte Leicester City met 1-0. Fikayo Tomori (31.) opende de score voor Chelsea, Tammy Abraham (34, 41.) maakte er met twee doelpunten in zeven minuten 0-3 van. Wolves-coach Nuno Espirito Santo moest ingrijpen, Dendoncker werd bij de rust gewisseld. Na tien minuten in de tweede helft maakte Abraham alsnog zijn derde doelpunt van de namiddag, even later was er via Romain Saiss (69.) eindelijk een tegendoelpunt voor de thuisploeg. Patrick Cutrone (85.) maakte er 2-4 van, tussendoor had aan de overkant Batshuayi zijn opwachting gemaakt met nog dertien minuten te spelen. Diep in de blessuretijd gaf 'Batsman' de assist voor de 2-5 van Mason Mount.

Tottenham verging het nog beter dan Chelsea. Het won, met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld centraal in de defensie, met 4-0 van Crystal Palace. Met een geweldige lange bal gaf Alderweireld de assist voor de 1-0 van Heung-Min Son (10.), die later (23.) ook de 3-0 zou maken. Tussendoor maakte Patrick van Aanholt (21.) een owngoal. Erik Lamela (42.) tekende voor de 4-0. Middenin de tweede helft bracht Palace nog Christian Benteke, maar die kon geen redding brengen.

Leicester tot slot, met Youri Tielemans 90 minuten in de ploeg en Dennis Praet op de bank, verloor met 1-0 bij Manchester United. Marcus Rashford maakte al na acht minuten het enige doelpunt.