Binnenkort ook café met vossen in Londen

door
Kevin
Leestijd 2 min.

De trend van cafés waarin bezoekers kennis kunnen maken met getemde dieren lijkt zich voort te zetten. Na de opkomst van kattencafés, waarvan er ook al een exemplaar in Brussel is, en een uilenbar in Londen, is er net weer een nieuw concept aangekondigd in de Engelse hoofdstad: een kroeg waar vossen ook stamgasten zijn.

Onder het genot van een warm drankje of een koekje kunnen klanten spelen met getemde en getrainde vossen  in 'Stevie The Fox'. De eigenaars van de bar willen zo iets doen aan het slechte imago dat de diertjes in Londen hebben.

"Vossen in stedelijke gebieden worden vaak als ongedierte beschouwd omdat ze vuilniszakken openscheuren, in tuinen graven, de straten vervuilen en 's nachts geluidsoverlast veroorzaken", staat er op de site van het project te lezen. "Wij willen iets veranderen aan dat beeld door te bewijzen dat vossen speelse en zachtaardige dieren zijn."

Het pop-upcafé opent op 25 mei de deuren in het oosten van Londen en zal gedurende drie weken elke avond van 17u tot 21u geopend zijn. Omdat de eigenaars heel wat bezoekers verwachten, worden de tickets verdeeld via loting. Een ticket is goed voor anderhalf uur tussen de vossen, één warme drank en kost 15 pond (20 euro). Inschrijven voor de loting kan op de site van Stevie The Fox.

De aankondiging van de vossenbar volgt kort op de bekendmaking van een ander evenement in de Engelse grootstad dat rond dieren draait: de Pop-up Pignic. Dat is een picknick nabij het Regent Canal in het gezelschap van minivarkens.

De trend van etablissementen met getemde dieren lijkt over te waaien vanuit Japan. In Tokio zijn er al heel wat cafés met dit concept. De verklaring daarachter is dat de appartementen daar vaak te klein zijn om een huisdier te houden. Dierenliefhebbers zakken daar dus af naar het café om toch tijd te kunnen doorbrengen met huisdieren.