BIZAR. Ketchupfabrikant Heinz gaat nu ook ijsjes maken

Heinz doet bij de meeste mensen wel een belletje rinkelen. De kans is groot dat je ooit al een fles ketchup of mayonaise van de sauzenfabrikant in handen hebt gehad. En vervolgens over je frietjes hebt gegoten. Tot zover niets nieuws. Maar tot groot jolijt van enkelen en ongenoegen van velen smijt Heinz zich nu ook in de ijsjesbusiness. 
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Met ijsjes op zich is er natuurlijk niets mis, maar de sauzenfabrikant pakt het wat anders aan dan we gewend zijn. In dit geval hebben we het namelijk niet over ijs met chocolade-, aardbeien- of gezouten karamelsmaak.

Gratis recepten

Zoals te verwachten viel van een sauzenfabrikant, brengt Heinz erg bijzondere smaken op de man. In totaal zijn er zes varianten: ketchup, mayonaise, slasaus, saucy saus en BBQ-saus. Niet bepaald wat wij verwachten op een knapperig hoorntje tijdens de zomer. Belangrijk om weten is wel dat het bedrijf de ijsjes niet echt zelf uitbrengt, maar in plaats daarvan kits aanbiedt om zelf thuis aan de slag te gaan. In zo'n set krijg je uiteraard de saus die jij hebt uitgekozen, een herbruikbare ijspot, het recept en een gouden, gegraveerde ijsschep en lepel. En dat alles voor 15 pond oftewel 16,5 euro. Voorlopig zijn de kits enkel beschikbaar op de Britse site en is een levering in België niet mogelijk, maar er is ook goed nieuws. Je kan namelijk helemaal gratis de recepten downloaden zodat je alsnog aan de slag kan in de keuken. Niet alleen leuk om zelf te proberen, maar ook om een grap uit te halen met iemand anders!