Braziliaanse artieste maakt gratis tattoo's voor slachtoffers van huiselijk geweld

De Braziliaanse tattoo artieste Flavia Carvalho breekt een lans voor alle slachtoffers voor huiselijk geweld. Onder het project 'A Pele da Flor' maakt ze gratis prachtige tatoeages om littekens te verbergen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het begon allemaal toen een van haar klanten vroeg om een groot litteken op haar buik weg te werken. De vrouw vertelde dat ze ooit was neergestoken nadat ze niet wilde ingaan op de avances van een man. Carvalho was naar eigen zo enorm diep geraakt door dit verhaal, dat ze besloot om alle vrouwen met littekens een gratis tatoeage aan te bieden. Dat doet ze onder het project 'A Pele da Flor'.

"Het idee is eigenlijk enorm simpel. Ik maak tattoo's om littekens van huiselijk geweld of een borstamputatie te bedekken", vertelt de artiest aan The Huffington Post. "Jammer genoeg vond ik geen andere tattoo artiest die wou deelnemen aan dit project, maar gelukkig krijgt enorm veel media-aandacht."

Met de tattoo's wil Carvalho de slachtoffers opnieuw zelfvertrouwen en fierheid geven. "De reacties en feedback van de slachtoffers zijn ongelofelijk. De vrouwen houden zich enorm sterk en bieden zo veel genegenheid en vriendschap aan elkaar."

Carvalho plaatste verschillende voor-en-na-foto's van haar werk op Facebook. Bij elke foto vertelt ze ook het verhaal achter het litteken.

News

meer News

Spotlight

Waarom vinden we zonnecrème smeren niet leuk?

Nu het weer lente is en de zon meer en meer tevoorschijn komt, staan we vaker stil bij de risico’s van uv-stralen zoals huidkanker, huidverbranding en huidveroudering. En hoewel de meeste Belgen zich hiervan bewust zijn, laat ons gebruik van zonnecrème om deze risico’s te verminderen te wensen over.

meer Spotlight