Brouwerij geeft ouderschapsverlof voor hondenbaasjes

De Schotse brouwerij BrewDog pakt uit met een opvallend extralegaal voordeel. Medewerkers kunnen één week betaald verlof krijgen als er een nieuwe hond bij het gezin komt.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Zoals de naam al verklapt, zijn honden niet onbelangrijk bij de brouwer. In het aankondigde filmpje vermeldt BrewDog dat ze met z'n tweetjes én een hond als mascotte begonnen. Het hoofdkwartier in Aberdeenshire heeft bovendien een vijftigtal kantoorhonden en alle brave blaffers zijn er welkom.

BrewDog wilt de liefde voor honden delen met al zijn medewerkers. De duizend werknemers van de bierproducent krijgen allemaal één week betaald verlof als ze een hond in huis halen. Zo wil de werkgevers mensen de kans geven om het dier te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving, in de aanwezigheid van zijn baasjes.

Bovendien past dit voor BrewDog ook in het engagement om de beste werkgever aller tijden te zijn. Zo krijgen medewerkers ook een maand ertussenuit na vijf jaar dienst en wordt elk jaar 10% van de winst verdeeld onder de collega's. Een hondenjob kan je het moeilijk noemen.