Brouwerijbezoeken beu? Bezoek eens een wietplantage

door
Kevin
Leestijd 2 min.

Sinds de Amerikaanse staat Colorado cannabis legaliseerde in 2014 zijn er al heel wat initiatieven op poten gezet om toeristen te lokken. Zo opende een wietvriendelijk hotel de deuren in Denver en zijn er zelfs plannen om een heus cannabiskamp voor volwassenen te organiseren. Al kers op de taart is het binnenkort mogelijk om een heuse wietplantage te bezoeken in Denver, zonder dat je je daarvoor moet inlaten met criminelen.

Ondernemer Christian Hageseth zal begin 2016 de Colorado Cannabis Ranch openen. Het concept is gelijkaardig aan een brouwerij of een wijnmakerij. Bezoekers kopen een kaartje, volgen een begeleide toer langs de plantage, zien hoe de oogst verwerkt wordt en worden uiteindelijk gedropt aan het restaurant met bijhorend winkeltje. Daar is het mogelijk om het product aan te schaffen, al is er één cruciaal verschil met een bezoek aan een traditioneel bezoek: je mag de marihuana niet meteen proberen, aangezien de consumptie in het openbaar verboden is in Colorado.

De ranch is een primeur in de Verenigde Staten. Ondanks dat cannabis recreatief gebruikt mag worden in Colorado, Alaska,  Oregon, Washington, D.C. en Washington, gebeurt de productie ervan nog grotendeels achter gesloten deuren. Dat is deels uit veiligheidsoverwegingen maar het telen van wiet is proces dat gevoelig is voor externe invloed.

Voor Hageseth is de Cannabis Ranch de kans om alle feiten over legaal wietgebruik op een rijtje te zetten en het grote publiek te informeren over de marihuana-industrie. Een kaartje zou tussen vijf en tien dollar (4,5 tot 9 euro) moeten kosten.