Brusselse politie sluit twee horecazaken door overtreden coronamaatregelen

De Brusselse lokale politie heeft zondagavond twee horecazaken gesloten omdat de coronamaatregelen er niet werden nageleefd. Beide zaken hadden te veel klanten toegelaten waardoor de sociale afstand niet gerespecteerd werd. Op de ene plek waren mensen aan het dansen en in de tweede zaak droeg een deel van het personeel geen mondmasker.
door
Felien Hilde Dekorte
Leestijd 1 min.

"Onze ploegen kwamen in de eerste horecazaak rond 20u30", vertelt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere aan Bruzz. "Daar waren in totaal 162 mensen aanwezig: dansend en op elkaar gepakt. Van sociale afstand was dus totaal geen sprake."

Proces-verbaal

De tweede tussenkomst vond volgens Van de Keere plaats omstreeks 22u30. "Ook daar werd de afstand niet gerespecteerd. Er waren 160 mensen aanwezig in de zaal en op het terras en bovendien droeg een deel van het personeel geen mondmasker." In beide gevallen is een proces-verbaal opgesteld die nadien zijn overgemaakt aan het Brusselse parket.

News

meer News

Spotlight

CNN noemt Antwerpen een van de beste fietssteden ter wereld

De voordelen van een stad per fiets te verkennen, zijn al sinds jaar en dag bekend. En met het voorjaar in aantocht gaan we weer meer naar buiten. Ga voor een extra ommetje door de buurt of spring op de fiets voor een mooie tocht door de natuur. Nog op zoek naar inspiratie voor een mooie fietsomgeving? CNN publiceerde onlangs een toplijst van de 10 beste steden ter wereld om per fiets te bezichtigen. En ook Antwerpen bemachtigt een plekje in deze lijst!

meer Spotlight