Californië bereidt legalisering van paddo's in 2018 voor

Inwoners kunnen in 2018 misschien stemmen of ze 'magische paddestoelen' willen legaliseren of niet. Maar eerst moeten ze voor het wetsvoorstel 365.880 handtekeningen verzamelen.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Het zou zomaar kunnen dat vanaf 2018 het gebruik, bezit, transport en de kweek van paddo's legaal is in de Amerikaanse staat Californië. Dat is toch wat een nieuw wetsvoorstel vraagt. Om over het voorstel te kunnen stemmen, moeten wel nog eerst 365.880 handtekeningen verzameld worden.

Al is Kevin Saunders er zeker van dat hij daar met zijn team van vrijwilligers in zal slagen, meldt de Sacramento Bee. Saunders is een voormalig kandidaat burgemeester in de stad Marina. Het voorstel werd door hem ingediend.

Helpt bij kankerpatiënten

Californië heeft al langer de naam van progressief te zijn. Bij de presidenstverkiezingen in 2016 stemden de inwoners van de staat voor een legalisering van marihuana. Volgens Saunders is de decriminalisering van de paddestoelen "de natuurlijke progressie van dat proces".

Het hallucinogene effect van bepaalde paddestoelen is afkomstig van de stof psylocybine. Recent onderzoek toonde aan dat de stof kan helpen bij mensen die psychologische klachten ondervinden na een kankerbehandeling. Ook mensen met een depressie waarbij andere remedies niet helpen, zijn gebaat met de stof.

News

meer News