Campagne Play True Day ijvert voor dopingvrije sport

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tijdens het weekend van 31 augustus tot en met 2 september staat de sportbeleving in het hele land in het teken van de Play True Day, een sensibiliseringscampagne voor dopingvrije sport. De aftrap voor de campagne wordt vrijdag gegeven op de Memorial Van Damme. Uithangbord van de campagne is gewezen atletiekkampioene Kim Gevaert. Dat heeft Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) vandaag bekendgemaakt. Het Wereldantidopingagentschap (WADA) moedigt alle landen aan om jaarlijks zo'n Play True Day te organiseren. Bedoeling is om dopingvrije sport in de kijker te zetten en zuivere sportbeleving te promoten. In ons land hebben de verschillende antidopingorganisaties hun schouders gezet onder de organisatie van een sensibiliseringsweekend.

Ook de rest van de maand september wordt faire sportbeleving in de schijnwerpers gezet. Aan Vlaamse kant hebben meer dan 20 sportfederaties hun medewerking toegezegd om in één van de komende weekends één of meer activiteiten in het kader van de Play True-gedachte te organiseren. En ook de Pro League voetbal engageert zich om komend weekend tijdens de matchen van de eerste klasse A dezelfde boodschap te verkondigen.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) staat volledig achter het initiatief: "Samen met alle partners en mijn collegaministers van Sport willen we dit initiatief als een hefboom gebruiken om een sportgemeenschap te creëren waarin zuivere sporters zegevieren. Het is hartverwarmend vast te stellen dat nagenoeg iedereen, grote en kleine sportfederaties, professionele organisaties en amateursporten, gemeenschapsoverschrijdend meewerken aan het uitdragen van deze universele boodschap."

bron: Belga