Dader van schietpartij in München pleegt zelfdoding

Het dodental van de aanslag in München is opgelopen tot tien. De vermoedelijke dader doodde minstens negen mensen en schoot daarna zichzelf neer, aldus de politie van München in de nacht van vrijdag op zaterdag.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Het lichaam van de schutter - een 18-jarige Duitse Iraniër uit München - werd gevonden op ongeveer een kilometer van het winkelcentrum Olympia,  waar de schietpartij plaatsvond. Hij had een rode rugzak bij zich, die geen explosieven bleek te bevatten.

Volgens de politie handelde de jongeman naar alle waarschijnlijkheid alleen. Twee andere mensen die het gebied per auto ontvluchtten en aanvankelijk als medeplichtigen werden beschouwd, bleken na ondervraging niets met de gebeurtenissen te maken te hebben.

Over de motieven van de dader is voorlopig nog niets geweten, en hij was ook niet bekend bij de politie. «Op de vraag of dit terrorisme is of een dolle daad, kunnen we voorlopig geen antwoord geven» klinkt het bij de politie.

De tiener doodde negen mensen bij de schietpartij, waaronder ook kinderen. Het aantal gewonden werd intussen bijgesteld van 21 naar 16, van hen verkeren enkelen nog in kritieke toestand. Intussen is in München de staat van alarm weer opgeheven, en mogen mensen hun huizen weer verlaten.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en via www.zelfmoord1813.be.