De rosse emoji komt eraan

Er liggen plannen op tafel om roodharige mensen een eigen emoji te geven. Dat blijkt uit de agendapunten van Apple voor de meeting met het Unicode Technisch Comité die volgende week gepland staat. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Het comité buigt zich over de introductie van nieuwe emoji's en hakt knopen door over de icoontjes die we de komende jaren zullen gebruiken.

Een van de agendapunten is de introductie van de roodharige emoji. Die komt er na een fanatieke en succesvolle campagne van enkele roodharigen. "Het gebrek aan roodharige emoji's was in de laatste maanden de vaakst voorkomende klacht", vertelt Jeremy Burge, de oprichter van de website Emojipedia in De Standaard.

Momenteel liggen alle opties nog open. Zo zou er één nieuwe, roodharige emoji toegevoegd kunnen worden, maar een ander idee is om alle bestaande emoji's ook uit te rusten met een rosse haardos.

Een Schot die onlangs een online petitie opzette voor roodharige emoji haalde in geen tijd 20.000 handtekeningen op. In Schotland, Wales en Ierland is 10% van de bevolking roodharig. In de rest van de wereld bedraagt hun aandeel amper 2%.