Deze blinde therapiehond tovert een glimlach op je gezicht

door
Joris
Leestijd 2 min.

De golden retriever  Smiley is geboren met dwerggroei en zonder ogen. Toch is de hond altijd even vrolijk. Zijn eigenares Joanne George realiseerde zich dat Smiley een inspiratie is en een perfecte therapiehond zou zijn.

De hondentrainster Joanna George redde haar hond toen hij amper twee jaar oud was uit een fokkerij. 'Hij leefde in betreurenswaardige omstandigheden en hij had schrik van alles toen hij voor het eerst in ons huis kwam. Smiley kroop weg van het geluid van andere etende honden en hij had littekens over heel zijn lichaam.'

Wanneer de golden retriever herstelde, mocht hij trainen om een echte gediplomeerde therapiehond te worden. Vandaag gaat hij patiënten bezoeken in bejaardentehuizen en begeleidt hij kinderen met speciale zorgen naar de bibliotheek voor leessessies in Canada.

Smiley helpt mensen om hun handicap te vergeten. 'Honden weten niets meer van hun verleden en smiley is altijd gelukkig. Terwijl mensen blijven terugkijken naar hun turbulente verleden', aldus George.

Een man in het ziekenhuis had nog nooit gepraat of verbaal contact gelegd met iemand. Op een dag, zo verteld de eigenares, stond Smiley voor de oude man Teddy. Hij begon ineens te glimlachen en hij maakte geluid. Alle verpleegsters liepen naar de kamer want ze hadden de man nog nooit zien lachen of enige soort van reactie zien geven. Nu begroet Smiley altijd eerst Teddy wanneer hij een bezoek brengt aan het bejaardentehuis.

'Mijn hond veranderde mijn leven', aldus de hondentrainster. 'Hij begeleidde mij naar mijn eerste afspraakje en hij droeg de ringen op mijn huwelijk.'

News

meer News