Deze tip helpt je bij het verkrijgen van een tweede date

Veel mensen zijn al blij als ze een date kunnen scoren, maar het is een pak moeilijker om een tweede te verkrijgen. Onderzoekers van de Harvard University hebben aangetoond dat nieuwsgierigheid ervoor kan zorgen dat je een tweede date in de wacht sleept.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

Iedereen kent het: na de eerste date ben je nerveus aan het wachten op die ene sms. Als die er dan toch niet komt, begin je na te denken over het feit of je er zelf één moet sturen. Of je op een tweede date gaat, hangt af van de chemie tussen de personen, en dat heb je vaak zelf niet in de hand. Maar wetenschappers van de Harvard University ontdekten wat je moet doen om een volgende date te scoren.

Nieuwsgierig zijn

Je moet geen geboren grappenmaker zijn en je bent ook niet verplicht om met veel geld over de brug komen. Volgens de onderzoekers is het voldoende om nieuwsgierig te zijn.

Nieuwsgierigheid wordt gezien als een aantrekkelijke eigenschap. Toch is het oppassen geblazen en moet je natuurlijk geen bizarre vragen stellen. Gespreksonderwerpen als het salaris of een seksuele voorgeschiedenis maken je niet zo succesvol.