Deze waterijsjes hebben een speciale missie

Krimpende koraalriffen, een stijgende watertemperatuur en een alarmerend hoge hoeveelheid afval. Onze oceanen zijn er niet al te best aan toe.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Om dat probleem nog onder de aandacht te brengen, bundelden de Taiwanese kunststudenten Hung I-chen, Guo Yi-hui en Cheng Yu-ti de krachten. Samen verzamelden ze op honderd plaatsen in Taiwan staaltjes riool- en ander afvalwater.

Foto Polluted Water Popsicles

Geen vanillestokjes 

Die staaltjes hebben ze vervolgens ingevroren en daarna behandeld met een doorschijnende kunsthars. Op die manier is de vervuiling zichtbaar en ingekapseld. Treffend aan het project is dat de ijsjes er op het eerste zicht uitzien als de typische lekkernijen die je op festivals kan krijgen. Wanneer je ze echter van dichtbij bekijkt, zie je dat er geen vanillestokjes of organische peperbollen in verwerkt zitten, maar enkel afval.

Tegenover Quartz vertelt Hung I-chen dat ze geopteerd hebben voor waterijsjes omdat ze het contrast tussen de verfrissende snack en de afkeer van vervuild water in de verf willen zetten. “Ze zien er heel mooi uit, maar geen kat durft ze op te eten”, klinkt het op de Facebook-pagina van het project.