Dieet voor militairen wordt de afvaltrend voor 2017

Het begin van een nieuw jaar gaat steevast gepaard met goede voornemens, zoals een wijziging van levensstijl of gezonder eten. Op sociale media lijkt vooral het militaire dieet populair om de kerstkilo's kwijtraken. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Het dieet komt overgewaaid uit Amerika, waar diëtisten soldaten op regime zetten om ze klaar te stomen voor een missie. Wie zich aan het strenge eetpatroon houdt, mag tijdens een week vier dagen normaal eten. De overige drie dagen mag je amper 1.000 calorieën nuttigen.

Op zo'n dag mag je bijvoorbeeld ontbijten met een snee volkorenbrood, twee eetlepels pindakaas en een kop koffie of thee. De lunch bestaat opnieuw uit een sneetje brood, met een hardgekookt ei of een half blikje tonijn. 's Avonds staat er 85 gram mager vlees, 250 gram broccoli, 100 gram wortels en een halve banaan op het menu. Deze povere dag mag je afsluiten met een dessert: een klein bolletje vanille-ijs.

A photo posted by Rugare Simbi? (@nyashaxox) on

Wie dit kan volhouden, zou zo'n vier kilo verliezen per week. Dat klinkt te mooi om waar te zijn en vanuit wetenschappelijke hoek komt er dan ook kritiek. Artsen waarschuwen voor ondervoeding. Bovendien kan deze methode ervoor zorgen dat je lichaam in spaarstand belandt en net vet gaat vasthouden.

A photo posted by Yas (@yasdiet2016) on

Desondanks wint het militair dieet wel aan populariteit. Onder meer Khloé Kardashian zou een fervente aanhanger zijn. Ook op Instagram duiken er steeds meer foto's op met de hashtag #militarydiet.