Dit gebeurt er met je lichaam als je flirt

Voor sommigen onder ons is flirten een eitje en gaat het versieren van die knappe stoot als vanzelf. Anderen hebben niet zoveel schwung en moeten alles uit de kast halen om een praatje te maken en een goede indruk na te laten. Maar wees gerust: volgens de wetenschap heb je niet veel meer nodig dan de juiste lichaamstaal. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Iedereen heeft wel al eens nagedacht over de ideale openingszin om mee te scoren, getuige de meer dan 131.000 hits die het woord ‘openingszin' oplevert in Google. Het aantal resultaten bij de Engelse variant 'pick-up line' overstijgt zelfs makkelijk de 443.000. Toch leert de wetenschap ons dat wat je zegt en hoe je er uit ziet helemaal niet zo belangrijk is bij het flirten. Je lichaam doet het echte werk.

"Het zijn niet de meest aantrekkelijke mensen die worden benaderd in een café, maar wel degene die blaken van zelfvertrouwen en zij die uitstralen dat ze single zijn. En dat simpelweg door oogcontact te zoeken en te glimlachen", verklaart psycholoog Monica Moore van de Webster University in The Week. Vergeet dus flauwe openingszinnen als "kom je hier vaker?" en vertrouw op je lichaam.

Ook volgens BBC Science maakt het niet uit wat je zegt om iemand te versieren, maar wel de manier waarop. Of je iemand aan de haak kunt slaan, wordt volgens onderzoek voor 55% bepaald door je lichaamstaal, 38% door de toonhoogte van je stem en hoe snel je spreekt, en slechts 7% door wat je zegt. Als je dus een prooi in de smiezen hebt, ga erop af, straal zelfvertrouwen uit en praat luid, duidelijk en niet te snel.

Als je twijfelt om iemand aan te spreken, zoek dan eerst oogcontact. Na lang oogcontact, komt immers het 'liefdeshormoon' oxytocine vrij. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij het opbouwen van sociale en romantische relaties. Kortom, je ogen zijn dus je beste flirtinstrument. Weest niet verlegen, en ga tot de actie over.

 

News

meer News

Spotlight

Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden, is niet duidelijk.

meer Spotlight